Skamlingsbankeselskabet

Skamlingsbanken vedligeholdes i et samarbejde mellem Skamlingsbankeselskabet, Vejle Amt, Sønderjyllands Amt og Christiansfeld Kommune.

Læs mere om Skamlingsbankens historie i Jakob Petersen: Skamlingsbanken 1843-1943. Kolding 1943.

Udstillingsbygningen

Takket være støtte fra Vejle og Sønderjyllands amter har det været muligt at opføre en bygning, der bl.a. rummer en udstilling, der fortæller om Skamlingsbankens historie, og her kan man også se en kopi af det drikkehorn, som P. Hiort-Lorenzen fik overrakt ved det første Skamlingsbanke-møde i 1843 som en hyldest, fordi han "talte dansk og vedblev at tale dansk" i stænderforsamlingen i Slesvig året forinden. Hornet er en gave fra Vejle amt.

Udstillingen fortæller desuden om om landskabet, og om modstandsbevægelsens Region III og mindesmærket for de faldne i frihedskampen 1940-1945.​

Opera på Banken

I de seneste år har Skamlingsbanken og Klokkestabelen dannet en smuk og festlig ramme om for "Opera på Banken", Det kongelige Teaters årlige præsentation af den kommende sæsons operaprogram. Arrangementet finder sted i midten af august, og det samler hvert år tusindvis af entusiastiske tilhørere.

Bliv medlem af Skamlingsbankeselskabet!

Skamlingsbanken ejes og drives af Skamlingsbankeselskabet, hvis statutter er approberet af Kong Frederik 7. i 1854.

Skamlingsbanken er opstået som samlingssted og åndelig kampplads for folkets ret til eget sprog og frihed for undertrykkelse - en selvfølge for os i dagens Danmark, men i mange dele af verden et næsten uopnåeligt gode. Her er talt alvorsord, men her har også være festligt samvær. Og så er det vanskeligt at finde en skønnere plet i Danmark. Ved at melde dig ind i Skamlingsbankeselskabet er du med til at bevare dette smukke og minderige sted!

Man bliver livsvarigt medlem af Skamlingsbankeselskabet ved at købe en aktie, der koster 500 kr. Anmodning om optagelse i selskabet sendes til formanden, Niels Sehested, Strårup, Skamlingvej 65, Kolding.​

Restaurant Skamlingsbanken I/S

​v/Karina Poulsen og Niels H Sohl

​​

Skamlingvejen 123, 6093 Sjølund

Klik her for rutevejledning

Åbningstider

i september, oktober, november og december koncentrerer vi os om forudbestilte selskaber ​og arrangementer.

A la carte i 

juni, juli, august

Mandag 

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Søndag​

Lukket

lukket

12-21

12-21

12-21

12-21

12-17

facebook_2​ - Følg os på Facebook

banner_groen_847x274